header-image-vb.jpg

Zaalhockey

De voorbereidingen voor de zaalcompetitie zijn in volle gang.

Hierbij informatie over de zaalcompetitie tijdens de wintermaanden.

Voor wie
Zaalhockey is voor 8-tallen, junioren en senioren die graag in de winterperiode willen hockeyen. Zaalhockey wordt gespeeld door 5 veldspelers en een keeper. Je mag maximaal zes wisselspelers op de bank hebben zitten. Dit betekent dat je team uit maximaal 12 spelers per wedstrijd bestaat.

Data competitie
Seizoen 2023-2024 loopt van 2 december 2023 tot en met 4 februari 2024. Zondag 24 december is ook een speeldag met mogelijk de laatste aanvangstijd van 13.30u. Zondag 31 december 2023 is geen wedstrijddag.

Wedstrijden
Er wordt gespeeld in een 3-luik met wedstrijden van 2 * 20 minuten (thuisteam speelt 1ste en 3de wedstrijd). Elk team speelt in principe 2 keer thuis en 4 keer uit.

Speel je de eerste of de laatste wedstrijd dan moet jouw team de velden opbouwen/opruimen.
De 8-tallen spelen een wedstrijd van 20 minuten.

Zaalwacht en scheidsrechters
Indien je thuis speelt, dien je voor alle 3 de wedstrijden zaalwachten en scheidsrechters te regelen.
Dus voor de thuiswedstrijden dient het eigen team 2 scheidsrechters per wedstrijd te verzorgen (ook voor de 2 de wedstrijd waarin het eigen team niet speelt).
Daarnaast dient elk team voor 2 zaalwachten te zorgen voor hun complete wedstrijdblok. Deze zaalwacht is ten minste 18 jaar oud en hoeft geen hockey kennis te hebben.

De belangrijkste taken van de zaalwacht:
? Ontvangen van de spelende teams
? Tijd- en score registratie
? Administreren van eventuele (tijd)straffen
? Orde in de zaal
? Attenderen scheidsrechters en coaches op het invullen van het DWF


Als er ouders of coaches zijn die nog geen scheidsrechterskaart hebben, kunnen zij zich opgeven voor de e-learning cursus. Meer informatie volgt nog via de mail. De kosten voor de cursus en het examen zijn voor de club. Het is verplicht om als team 2 scheidsrechters voor de start van de zaalcompetitie
door te geven. 

Aangevraagde sporthallen voor training en wedstrijd
De volgende sporthallen zijn aangevraagd en dus mogelijk een locatie voor training en/of wedstrijd De Roomley in Udenhout, ‘t Ruiven in Berkel-Enschot en in Tilburg in De Blaak en Dongewijk (Reeshof). Voor de Heeren van Brabant gelden nog andere locaties (wordt door HOCO geregeld).

Trainingen
Per zaalseizoen wordt er vanuit de club 3 uur trainingstijd geregeld die we het liefst als 3 afzonderlijke trainingen willen indelen. Belangrijk: de teams regelen zelf de trainer(s)!

We doen ons best om zo veel mogelijk in te plannen en hanteren hier zo veel mogelijk de reguliere trainingstijd. Mogelijk is samenvoegen met andere teams een optie óf trainen op zaterdag/zondag voor de eerste competitiewedstrijd. Wil je met je team meer trainen dan kun je via de gemeente Tilburg zelf een zaal reserveren (op eigen kosten).

Indien jouw team geen gebruik maakt van de aangeboden trainingen dan dien je dat tijdig door te geven via een mail aan de [email protected] of via de app aan de zaalhockeycommissie.

Materiaal
De materiaalcommissie verzorgt een tasje met 12 zaalhockeyballen en riempjes voor de keeper. Bij het uitgeven van het materiaal zal de coach of degene die de spullen komt ophalen tekenen voor ontvangst. Voor iedere zaalhockeybal die aan het eind van het seizoen NIET wordt ingeleverd, zal € 4,00 gefactureerd gaan worden en dient door het team te worden betaald aan de club.

De hoezen mogen de keepers eventueel zelf regelen, deze zijn niet verplicht.

De uitrusting
Voor zaalhockey heb je de volgende uitrusting nodig:
• Indoor- hockeystick
• Zaalhockeyhandschoen
• Indoorschoenen (geen zwarte zool)
• Bitje
• Scheenbeschermers
• Clubtenue

Contributie
De contributie voor het seizoen 2023-2024 is vastgesteld op € 65,00 voor leden van MHC Berkel-Enschot. Voor de leden van Heeren van Brabant geldt dit jaar een contributie van € 105,00.
Dit in verband met uitgebreidere faciliteiten (denk aan o.a. meer trainingen).

Aanmelden
Medio september ontvangen coaches per mail het inschrijfformulier. Zij kunnen dit formulier invullen en mailen naar [email protected]

Opgegeven klasse
De opgegeven klasse op het inschrijfformulier is leidend. Bedenk dus goed welke klasse je opgeeft.
Mocht je de eerste twee wedstrijden op het veld het lastig hebben dan adviseren we een lagere klasse op te geven voor de zaalcompetitie. We zullen de klasse-indeling voorleggen aan de TC.

Trainer en coaches veldcompetitie
De trainer en coaches van het veld worden niet betaald voor de zaal.


Sportieve groet van de zaalhockeycommissie!
Pauline Kolen
Sharon van Zon
Ingrid van Kuringe
Sandor Kloos