banner-arbitrage.jpg

Zaalhockey

De buitencompetitie moet nog starten, toch zijn de voorbereidingen voor de zaalcompetitie al in volle gang. 

Hierbij informatie over de zaalcompetitie tijdens de wintermaanden. 

Voor wie

Zaalhockey is voor 8-tallen, junioren en senioren die graag in de winterperiode willen hockeyen. Zaalhockey wordt gespeeld door 5 veldspelers en een keeper. Je mag maximaal zes wisselspelers op de bank hebben zitten. Dit betekent dat je team uit maximaal 12 spelers bestaat. 

 

Data competitie 

Seizoen 2019-2020 loopt van 1 december 2019 t/m 16 februari 2020. In het weekend van 28 en 29 december is er geen competitie. 

 

Wedstrijden

Er wordt gespeeld in drieluiken met wedstrijden van 2 * 20 minuten (thuis team speelt 1ste en 3de wedstrijd). Elk team speelt in principe 2 keer thuis en 4 keer uit. Voor de thuiswedstrijden dient het eigen team 2 scheidsrechters per wedstrijd te verzorgen (ook voor de 2de wedstrijd waarin het eigen team niet speelt). Elk team dient voor twee zaalwachten te zorgen voor hun complete blok. Speel je de eerste of de laatste wedstrijd dan moet jouw team de velden opbouwen/opruimen. De 8-tallen spelen een wedstrijd van 20 minuten. 

 

Waar zijn de thuiswedstrijden? 

Roomley in Udenhout, ‘t Ruiven in Berkel-Enschot en de blaashal in Berkel-Enschot (terrein van voetbalvereniging Jong Brabant). Voor de D-teams is het belangrijk om te weten dat we rekening houden met de open dag van Durendael. We zullen aangeven dat de D-teams op die dag niet kunnen spelen. We gaan ervanuit dat de teams voor de andere open dagen van middelbare scholen wel voldoende spelers kunnen regelen. 

 

Trainingstijden 

Vanuit de club wordt 3 uur trainingstijd geregeld. Wil je met je team meer trainen dan kun je zelf nog trainers en een zaal reserveren (op eigen kosten). Door de komst van de blaashal zal het waarschijnlijk eenvoudiger zijn om zelf extra trainingen te regelen. Belangrijk: de teams regelen zelf de trainer(s).  

 

De uitrusting 

Voor zaalhockey heb je de volgende uitrusting nodig: 

• Indoorhockeystick (ca € 35)
• Zaalhockey handschoen (ca € 20)
• Indoorschoenen, veelal voldoen de schoenen die ook in de zaal voor de schoolgym zijn toegestaan (maar geen Allstars). 
• Bitje
• Scheenbeschermers
• Clubtenue

 

Scheidrechters

Ieder team regelt bij iedere thuiswedstrijd zelf 2 of 3 scheidsrechters. Als er ouders of coaches zijn die nog geen scheidsrechterkaart hebben, kunnen zij zich opgeven voor de e-learning cursus. Meer informatie volgt nog. De kosten voor de cursus en het examen zijn voor de club.  

 

 

Indeling teams

In dezelfde klasse als op het veld. Je ontvangt een inschrijfformulier waarom je kunt aangeven in welke klasse je wilt worden ingedeeld. We zullen de klasse-indeling ook voorleggen aan de TC. 

 

Kosten 

De contributie voor deelname in de zaal bedraagt € 50,- per teamlid. 

 

Aanmelden

De coaches ontvangen per mail het inschrijfformulier. Zij kunnen dit formulier invullen en mailen naar [email protected]. De deadline voor aanmelden is 15 september 2020.


Sportieve groet van de zaalhockeycommissie!