banner-minis.jpg

Mini hockey

Klik hier voor het MINI-informatieboekje, met ALLE informatie die je als (ouder van) een Mini-speler op MHC Berkel-Enschot moet weten!


Spelleiders bij de mini's

Bij de start van het voorjaarseizoen start er ook weer een nieuwe ronde van fluiten door de B-Jeugd bij de mini’s. Bij de club zorgen we dat alles bij de wedstrijden goed verloopt en dat alles goed geregeld is. Hoe fijn is het ook voor jullie als team, dat jullie scheidsrechters er op tijd zijn.   

De mini’s kennen deze competitie 1 speelronde! Eén start om 9 uur en soms is er een 2e ronde vanaf 10 uur. 

Door de veelheid aan miniteams zal het waarschijnlijk zo zijn dat je 3 a 4 keer moet fluiten. Ook zullen er spelleiders nodig zijn op de Minislotdag in juni. 

Wij zorgen in elk geval weer voor iets lekkers na afloop van de fluitbeurt.

 

Informatie

Om de 10 wedstrijd zaterdagen zo goed mogelijk te laten verlopen, zodat de mini’s op tijd kunnen beginnen en er geen uitloop is door te laat starten, tref je hier wat noodzakelijke informatie aan.

De teams die moeten fluiten worden ingedeeld op basis van beschikbaarheid in de ochtend. Er wordt gekeken dat je met aanvangstijd van je eigen wedstrijd niet in de knoop komt (bv met teambespreking).

De spelers worden ingedeeld bij een wedstrijd. Uiterlijk een week van te voren krijgt de coach van je team de lijsten met spelers die zijn ingedeeld 

Je bent verantwoordelijk voor je beurt, ook als je ruilt. 

Het fluiten bij de mini’s is niet vrijwillig, dat betekent dat je moet komen. Kun je dus niet, dan ruil je.  Wij doen een beroep op jou en je team, dat je voor elkaar kunt invallen, mocht er iemand onverhoopt ziek zijn. Ben je bijvoorbeeld geblesseerd, en kun je niet langs de lijn lopen, meld dit dan tijdig bij je coach.

 

Op de zaterdag als je bent ingedeeld

Als je bent ingedeeld meld je je UITERLIJK 20 minuten (8.40) voor aanvang van de wedstrijd. Moeten de gastvrouwen van de mini’s je bellen of kom je niet opdagen, dan ben je voor je eerstvolgende thuiswedstrijd geschorst. De AC zal hierop toezien.

 


Velden bespeelbaar?
Doordat we spelen op kunstgras gaan de wedstrijden vrijwel altijd door. Regen deert ons hockeyers niet, zorg dat je goed gekleed gaat. Als de velden niet bespeelbaar zijn (vorst, sneeuw of overmatig water) verschijnt de melding op de homepage van de website. De velden worden gekeurd en beslist wordt of er gespeeld kan worden of niet. Ga ons dus niet bellen met de vraag of iets doorgaat... De andere clubs beslissen ook op deze manier. Het kan goed zijn dat onze velden bespeelbaar zijn, maar bij andere clubs niet. In dat geval krijgt de wedstrijdsecretaris bericht en zal de betreffende coaches DIRECT informeren. Beslis nooit zelf om niet af te reizen naar een club, het niet komen opdagen betekent dat MHCBE een boete krijgt.

Keeperstrainingen
Op vrijdag 10 september beginnen de keeperstrainingen voor de mini's weer. Deze training wordt gegeven door Bregje Ponzen en is voor alle keepers die op zaterdag staan ingedeeld om te keepen. Wij zouden het op prijs stellen als coaches tijdig bij Bregje AFMELDEN.

Vroege Vogels
Iedere zaterdag is er een mini-team, kinderen en ouders, dat 30 min eerder op de club is om de velden klaar te zetten. Deze lente competitie zijn jullie één van deze teams. Jullie worden om 8.00 uur verwacht bij de gastvrouwen! Jullie krijgen dan een duidelijke instructies, mondeling en op papier, hoe ieder veld ingedeeld/ uitgezet moet worden. Vele handen maken licht werk, dus als ieder kind één ouder meeneemt als hulp dan zijn jullie zo klaar.

Rechts van het clubhuis staan een 3 tal containers, in één van die containers, staan de karren met hockey-doeltjes en pylonen, vanaf daar vertrekt er per veld, 1 kar met materiaal. De karren blijven tijdens de mini wedstrijden bij het veld staan, maar wel buiten het hek i.v.m. de veiligheid.

Na de wedstrijden ruimt ieder team zijn eigen doeltjes en pylonen zelf op en brengt die naar de kar, ben je als laatste team van het veld, dan graag even de volle kar naar de container rijden. Dit geldt voor iedereen, ook ben je geen vroege vogel. Na het uitzetten van de velden, zo rond 8.15/8.20 kunnen de ouders een kopje koffie/ thee aan de bar bestellen en staat er voor het team lekkere tosti's en ranja klaar.

Vergeet je Vroege Vogel beurt niet, anders staan de mini velden niet op tijd klaar voor de overige teams! De minicommissie vraagt van elk team dat 'vroege vogel' is 1 gastvrouw of gastheer voor die ochtend. Deze ouder is die zaterdag tussen 8.00 - 10.30 uur aanwezig en coördineert het uitzetten van de velden (doeltjes en pylonnen), ontvangt tegenstanders & spelleider, deelt koffie- & ranjamuntjes uit en geeft aan waar iedereen speelt. Na de wedstrijden zorgt hij of zij ervoor dat de thuisspelende teams het materiaal hebben opgeruimd en sluit het materiaalhok af.

Dit doe je natuurlijk niet alleen! Er is altijd een ervaren gastvrouw aanwezig om uitleg te geven en te ondersteunen. Zij helpen je graag mee en samen zorgen jullie ervoor dat die ochtend vlot verloopt en dat alle wedstrijden van start kunnen gaan. Het ‘vroege vogel’ team is die ochtend dan zelf bezig met het uitzetten van de velden samen met coaches en evt. andere ouders. Belangrijk om te weten is dat je tussendoor altijd even naar de wedstrijd van je kind kunt gaan kijken!