header-image-vb.jpg

Ben jij onze nieuwe secretaris?

Nieuwsafbeelding
14-11-2016  |  BEN JIJ onze nieuwe secretaris? 
MHCBE is op zoek naar een nieuwe secretaris en misschien dus wel op zoek naar jou! 

BEN JIJ iemand die graag een centrale rol vervult?
Als secretaris heb je een centrale functie binnen de club. Een club die staat voor gezelligheid, sociaal en sportief. Met ca. 1000 leden hebben we de grootste clubdichtheid van Nederland… en daar zijn we best een beetje trots op!

De secretaris maakt onderdeel uit van het bestuur. Daardoor ben je snel op de hoogte van alle in’s en out’s binnen de club. Je kunt je rol zo groot of zo klein maken als je zelf wilt, afhankelijk van waar je kracht en wensen liggen. 

BEN JIJ bereid de volgende taken op je te nemen? 
Taken erbij, taken eraf… je hebt het zelf in de hand. Wel zijn er een aantal werkzaamheden waar je niet om heen kunt: 
 • Voorbereiden, notuleren en bijwonen maandelijkse bestuursvergadering
 • Voorbereiden, notuleren en bijwonen jaarlijkse ALV
 • Wekelijks postbus legen (Boekhandel Verrijt op het winkelcentrum)
 • Beheren van de digitale postbus [email protected]
 • Doorzetten van post/berichten naar de verschillende commissies
 • (Bestuurs)informatie intern communiceren (o.a. commissies, leden, website) en extern comminiceren (o.a. gemeente, andere clubs) 

BEN JIJ ervan op de hoogte, dat… 
 • Je geen verstand van hockey hoeft te hebben 
 • Je niet elk weekend op of langs de velden hoeft te staan
 • Je het werk doet op het moment dat het jou uitkomt
 • Je op deze manier snel nieuwe mensen leert kennen binnen de club
 • Je de ledenadministratie aan iemand anders mag overlaten
 • Je het ledenadministatie-systeem daarom ook niet hoeft te beheren 

BEN JIJ 2 tot soms 4 uur in de week beschikbaar? 
Want dat is toch wel de minimale tijdsbesteding die de rol van secretaris van je vraagt. Daar tegenover staat veel vrijheid om er je ‘eigen’ inhoud aan te geven en levert het je veel contacten binnen en buiten de club op. 

Heb jij bijna alle vragen met ‘ja’ beantwoord. 
Dan BEN JIJ onze nieuwe secretaris! 
Je reactie kun je richten aan: Jan Kleijn (voorzitter MHC Berkel-Enschot) op mailadres: [email protected] Voor nadere informatie kun je ook contact opnemen op 013-5336494

BEN JIJ nieuwsgierig naar de ervaringen van onze huidige secretaris Maryvon Putman?
Na zes jaar als secretaris van het bestuur, stop ik ermee. Deels vanwege persoonlijke omstandigheden, maar ook omdat ik na meer dan tien jaar vrijwilligerswerk wat meer tijd voor andere dingen wil hebben. Binnen de club blijf ik nog wel het administratiesysteem, LISA, beheren. De KNHB en daarom ook de club gebruiken dit systeem steeds meer, en dan is het wel handig om iemand te hebben die een beetje overzicht houdt.

Ik heb zes jaar met heel erg veel plezier in het bestuur gezeten. Het is een leuke club mensen die in alle oprechtheid en betrokkenheid zorgvuldig de belangen van de leden behartigt. Die belangen zijn natuurlijk niet altijd voor ieder lid hetzelfde. Dat maakt het uitdagend, maar soms ook moeilijk; je krijgt nooit iedereen tevreden. 
Secretaris is een centrale rol in de club. Je bent voor velen aanspreekpunt, krijgt veel vragen binnen die doorgestuurd moeten worden, kunt mensen aan elkaar koppelen die iets voor elkaar kunnen betekenen. Dat dienstverlenende en verbindende vond ik het mooiste van de taak, samen met het gevoel dat je met z’n allen, bestuur, commissies, coaches en nog veel meer mensen, zorgt dat bijna 1000 leden genieten van hun sport. 

Mijn eigen kinderen hockeyen inmiddels op heel andere momenten, maar soms ga ik op zaterdagochtend nog even kijken op de velden. Die drukte, al die blije mini’s, de mooie velden, de spelleiders, het is toch allemaal weer keurig geregeld. Daar doe je het voor en het geeft een trots gevoel om daar een steentje aan bij te dragen!