header-image-vb.jpg

Nieuw waterveld 3!

20-6-2016  | 
Op 1 juni berichtte het Brabants Dagblad dat MHC Berkel-Enschot een subsidie voor een nieuwe hockeyveld zou krijgen. Zie https://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/tilburg/ruim-twee-ton-subsidie-voor-nieuw-hockeyveld-mhc-berkel-enschot-1.6069469. Dit bericht liep op de feiten vooruit. Op vrijdag 10 juni hebben wij na intensief en constructief overleg met de gemeente de spreekwoordelijke puntjes op de i kunnen zetten. Wij gaan inderdaad veld 3 vervangen. 

De eigendomsconstructie en daarmee de vervanging en onderhoud van onze velden is niet zo eenduidig als het wellicht lijkt: veld 1 en 2 zijn eigendom van de Stichting Heuneind, die aan de club gelieerd is. De club betaalt hiervoor huur. Veld 3 is eigendom van de gemeente; ook daarvoor betalen we huur, maar dan aan de gemeente. De gemeente moest dan ook voor vervanging zorgen nu het einde van de bruikbaarheid van veld 3 in zicht kwam. De vervanging van veld 3 is op verzoek van de gemeente gekoppeld aan de overdracht van het eigendom aan onze club. Veld 3 zal in eigendom komen van Stichting Heuneind en MHC Berkel-Enschot zal ook dit veld van de stichting gaan huren. 

Achter de schermen is er afgelopen jaar veel overleg met de gemeente geweest over vervanging van veld 3; alle aspecten moesten besproken en daar kwam ook heel wat onderhandelen bij kijken. Uiteindelijk hebben wij goede afspraken weten te maken waar we als club blij mee mogen zijn. 

Inmiddels heeft er overleg met de technische commissie en trainers over de hockeytechnische wensen plaatsgevonden, zijn er velden bekeken en is er een voorkeur voor een type veld uitgesproken. Ook hebben we een aantal offertes ontvangen. Om het veld tijdig te kunnen vervangen gaan we voor 1 juli opdracht aan een aannemer geven.

Binnenkort kunnen we dus echt aan de slag: we gaan in de zomerstop veld 3 vervangen. 

Het zo gewenste waterveld zal er eind augustus liggen: de droom van vele teams wordt hiermee vervuld! 

Jan Kleijn, 
voorzitter MHC Berkel-Enschot