header-image-vb.jpg

Dames 3 overtuigend kampioen in de reserve 1e klasse

Nieuwsafbeelding
8-6-2016  | 

Dames 3 heeft dit jaar een mooie prestatie geleverd. Vorig jaar stonden zij nog lange tijd onderaan in dezelfde competitie maar gaandeweg wisten zij de weg naar boven te vinden en eindigde alsnog als zevende.


Dit jaar werd het team versterkt met de komst van Lotte  Michels, Nenda Lemmers, Charlotte Schoenmakers en Lytske van Wijngaarden. Zij brachten meer balans in ons team waardoor we het beter dan het jaar daar voor zouden moeten doen. Onze doelstelling? Bij de eerste drie teams eindigen en de sfeer binnen het team optimaliseren.


Een ambitieuze doelstelling maar het geloof in eigen kunnen was volop aanwezig. Het belangrijkste verschil ten opzichte van vorig jaar was onze speelwijze. Geholpen door toppers die enkele trainingen verzorgt hebben en ons van tips voorzien, is Dames 3 het zonespel gaan toepassen. Hiermee wisten onze dames precies wat er aanvallend en verdedigend van hen verwacht werd. Verdedigend hebben wij dit seizoen erg weinig weg gegeven. Met slechts 19 tegendoelpunten hebben wij veruit de minst gepasseerde defensie. Naast de zonedefensie beschikken we met Laura Kruik over een fantastische keepster die in meerdere wedstrijden het verschil gemaakt heeft. 


Ons zone-spel kent drie varianten. De meest aanvallende variant stelt ons in staat om veel tegenstanders op de eigen helft vast te zetten. Deze variant vereist wel een ijzeren conditie. Onze dames hebben naast de reguliere trainingen middels verschillende bootcamps in het stadion van RKC en in de Oisterwijkse bossen aan deze conditie gewerkt. De captain van ons team, Madieke van Rijn heeft een belangrijke rol vervuld in de organisatie van deze bootcamps. Deze extra inzet heeft zich dubbel en dwars terug betaald.


De competitie is enkele weken terug in ons voordeel beslist tijdens een uitwedstrijd bij Were DI die toen nog op doelsaldo boven Dames 3 stonden. Onder het toeziend oog van veel supporters namen onze dames in deze wedstrijd het initiatief in eigen hand en heerste over het hele veld. Ondanks de druk stegen in deze wedstrijd alle dames boven zichzelf uit met als eindresultaat een 0-1 winst.


Daarna werden alle wedstrijden overtuigend gewonnen en verspeelde de directe concurrentie nog meer punten. Met een voorsprong van 9 punten heeft Dames 3 afgelopen zondag voor veel publiek thuis laten zien waarom ze dit jaar de beste zijn. Samen met onze supporters hebben we daarna het kampioensfeestje gevierd bij ons clubhuis.


Namens alle dames willen wij onze trouwe supporters, sponsoren, bootcampspecialisten, gasttrainers en MHCBE bedanken voor de bijdrage die zij geleverd hebben om zo succesvol te kunnen zijn.